EINESS

Cicle de cultura digital i ESS (Economia Social i Solidària)

Programació DIALEGS
Einess Dialeg 1

Música, Xarxes i Algoritmes

Els dos diàlegs performatius del cicle de cultura digital EinESS 2023 posen en conversa a 6 professionals del món de les arts i la cultura digital, per visibilitzar, problematitzar i hackejar de quina manera la creació artística i la cultura poden relacionar-se amb les intel·ligències artificials.

Cada una de les sessions es compon d’una conversa amb dues creadores i professionals de la cultura digital, conduïda per Antònia Folguera, i d’una relatoria sonora situada.

Aquest diàleg forma part de la Tarda de Música i IA coorganitzada amb Elles Music.

Participants: Magda Polo Pujadas i Ginebra Vall
Relatoria sonora: La Fumero
Modera: Antònia Folguera

Dijous 16/11/23 19.00-20.30

Paral:lel 62 (Barcelona)

Participants

Antònia Folguera @bzzzbip

Antònia Folguera és comissària i comunicadora, i crea els continguts de conferències, pòdcasts i programes de ràdio. El seu treball es mou a través dels terrenys de l’art i la cultura digitals, la comunicació i la música electrònica. És comissària de Sónar+D, el congrés de tecnologies creatives de Sónar, i forma part dels equips curatorials d’Eufònic (Terres de l’Ebre) i STRP (Eindhoven), i de les beques de l’Ajuntament de Barcelona La Capella Barcelona Producció.
També és part de la XRCB (Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona) una plataforma de podcàsting comunitària, ètica i per al bé comú. Entre altres coses, a la xarxa prototipen i investiguen la ràdio del futur. També fa pòdcasts i ràdio en directe, i presenta i modera tota mena d’esdeveniments culturals i tecnològics.Magda Polo Pujadas @magdapolop

Magda Polo Pujadas es va doctorar en Filosofia per la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona(UB) amb una tesi de filosofia de la música. Ha estat professora diverses universitats espanyoles i de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha comissariat diferents exposicions d'art contemporani i ha creat i dirigit diferents espectacles de dansa contemporània, música, pintura i videoart com: Babilònia, Scriptum, Ad Libitum, Antídot, Volaverunt i Quartet de corda per violoncel sol a Sol Major. És autora de més de trenta llibres i articles especialitzats en estètica i música. Actualment és professora titular d'Estètica i Teoria de les Arts i Història de la Música del Departament d'Història de l'Art de la Facultat de Geografia i Història de la UB i IP de quatre grups de recerca sobre música. És autora col·lectiva d'un tema fet amb IA titulat "The right way" i que es va estrenar al SONAR+D 2023.

Ginebra Vall @ginebravall

Ginebra Vall és productora cultural, docent i actriu. El seu treball comprèn aspectes com la comunicació digital, les tècniques audiovisuals contemporànies, la recerca en sistemes interactius i l'experimentació audiovisual. Actualment és la coordinadora general de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB), plataforma digital per a ràdios, podcasting i streaming de codi obert que promou la participació comunitària i la descentralització de la radiodifusió.

Lucía Fumero @la.fumero

Lucia Fumero és pianista i cantant nascuda a Barcelona, d'arrels argentines i suïsses. Va començar a estudiar música clàssica en el Conservatori Municipal de Barcelona, on es va titular amb el Grau Professional de Música en 2010. Després va viatjar a Holanda per a continuar estudiant i treballant. Allí, en la Universitat de Música de Rotterdam, va cursar un grau superior de música moderna especialitzada en músiques llatines. Ara està cursant el seu últim any en la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) dins de l'especialitat de piano jazz. Ha participat com a músic en moltes formacions diverses, d'estils diferents, i ara publica el seu primer disc amb música original. Col·labora sovint amb la nova generació de músics de Barcelona com Rita Payés, Nico Roig, Pol Batlle o Martín Meléndez, entre altres. esther.bandcamp.com