EINESS

Cicle de cultura digital i ESS (Economia Social i Solidària)

Programació DIALEGS
Responsive image

Track: “Nous Formats de Cultura Digital
i Arts Perfomatives”

Els dos diàlegs del cicle de cultura digital EinESS 2021 posen en conversa a sis professionals del món de les arts i la cultura digital.

18:00-18:20 Entrevista Núria Guiu
18.20-18:40 Entrevista Elena Lalucat
18:40-19:00 Entrevista Maria Thorson
19:00-19:40 Debat a quatre.
Les ponents exploren temàtiques rellevants del món de la cultura digital al voltant de quatre eixos articuladors: Reptes de la Cultura; Model cultural de proximitat i noves formes de co-producció; Propostes de Política Cultural, i Internet, sostenibilitat i petjada digital.
19:40-20.00 Ronda de preguntes de l’audiència

Condueix:
Antònia Folguera

Dimarts 2/11/21 18.00-20.00

Ateneu Harmonia (Barcelona)

Participants

Antònia Folguera @bzzzbip

Es defineix a si mateixa com a "aventurera multimèdia". És comissària, comunicadora i algo així com a productora cultural, però no del tot. Treballa en la intersecció de l'art i la cultura digitals i la música electrònica. És comissària a Sónar+D (el congrés de tecnologies creatives de Sónar), forma part de l'equip de la XRCB (Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona), organitza des de fa 16 anys "Dorkbot Barcelona, Gent que fa coses rares amb electricitat" i col·labora amb festivals com Eufònic, STRP i Keroxen, entre altres

#ESS #ComunitatDigital #financesalternatives #crowdfundingcivic

Núria Guiu @nguiusa85

Graduada a l’Institut del Teatre en dansa clàssica, Núria Guiu va formar part d’IT Dansa i posteriorment va treballar com a ballarina amb companyies com Cullberg Balletten, Gisèle Vienne, Carte Blanche Dance Company, Batsheva Dance Company (Kamuyot/Riksteatern), Ingri Fiksdal, Jasmin Vardimon entre d’altres. És professora certificada de Ioga Iyengar i estudiant del Grau d’Antropologia i Evolució humana de la UOC. Des del 2012 indaga com a coreògrafa en la relació cos i digitalitat. Actualment és artista associada a Graner de Barcelona, on ha realitzat alguns dels seus últims treballs: Likes, Spiritual Boyfriends i Futuralgia.

#dansa #cosdigital #performativitat #xarxessocials

Elena Lalucat

Graduada en Coreografia per l’Institut del Teatre i postgraduada en “Developing Artistic Practice” per la London Contemproary Dance School. Treballa com a intèrpret per diferents coreògrafes entre Londres, Mallorca i Barcelona i al 2021 presenta la seva primera peça com a creadora. El seu interés recau en crear un Sistema Escènic Interactiu, on la importància de la presa de decisions es traspassa públic. La improvisació sobre un codi de joc preestablert i les instruccions en directe són algunes de les eines vertebradores de “Unexploded Bomb”.

#pensamentfísic #pràcticaescènica #interacció #improvisació #sistemaescènic

Maria Thorson @insectotropics @mariathorson

Filològa Anglesa i postgraduada en Gestió i Direcció d'Empreses Culturals. La seva trajectòria ha estat gairebé sempre vinculada a la gestió i producció cultural. El 2008 funda Hotaru Bcn, empresa d'esdeveniments i audiovisuals de projectes culturals. El 2011, funda Insectotròpics, col·lectiu d'artistes visuals multimèdia, que en els últims anys s'ha fet un lloc en l'escena teatral internacional presentant els seus espectacles en més de 20 països al voltant de el món i rebent diversos premis. És vicepresidenta de l'APGCC (Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya). També forma part dels col·lectius Dones i Cultura, el Col·lectiu de Companyies de Teatre Independent, el Col·lectiu de Distribuïdores d'Arts Escèniques de Catalunya i la Xarxa de Professionals de la Producció d'Arts Escèniques.

#digital #compromis #crowdfunding #música #comunitat