EINESS

Cicle de cultura digital i ESS (Economia Social i Solidària)

Programació Formacions
Responsive image

Vídeo Comunitari

Com podem utilitzar la potència del llenguatge audiovisual per generar processos i continguts que empoderin les comunitats?

En aquesta formació online, la Carme Mayugo (Teleduca / La Veïnal) aprofundirà sobre les metodologies i pràctiques que podem utilitzar per generar processos i continguts que empoderin les comunitats a través de la potència del llenguatge audiovisual.

Divendres 29/10/21 16.00-17.30

Participants

Carme Mayugo @TeleducaEducom

Experiodista i educomunicadora. Llicenciada en Ciències de la Informació i Màster en Comunicació i Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Doctora per la Universitat de Santiago de Compostela (USC) amb la tesi: La confluència entre educomunicació i comunicació comunitària a les pràctiques de creació audiovisual participativa. Cofundadora de Teleduca. Educació i Comunicació SCP, on porta 25 anys coordinant processos educomunicatius de creació audiovisual participativa i de dinamització comunitària. Com a formadora, té experiència amb les metodologies cooperatives i col·laboratives, l’aprendre fent i l’aprenentatge vivencial. És investigadora sobre comunicació i comunitat, i coneix a fons moltes experiències de comunicació comunitària i educomunicació.

#educomunicacio #TVcomunitaria #audiovisualparticipatiu #culturacomunitaria #aprendrefent

Cultura digital és...

“La cultura digital oberta constitueix una gran oportunitat per compartir i teixir comunitat més enllà dels territoris de convivència, als barris i a les ciutats. També és una ocasió per obrir diàlegs i promoure la interrelació entre col·lectius socials diversos, conferint la força primigènia al concepte de comunicació. Una altra gran potencialitat de la cultura digital oberta és l'intercanvi de narratives i relats que ofereix, posant en valor un story telling construït als marges de la societat i fins i tot des de les dissidències. És un revulsiu àcrata d'autoexpressió i autorepresentació molt potent en els temps que corren.”

-Carme Mayugo