EINESS

Cicle de cultura digital i ESS (Economia Social i Solidària)

Programació Escèniques
Responsive image

Za! i La Transmegacobla

El nou ensemble està format per:

- La MegaCobla: quartet de vents de cobla tradicional nascut d'un taller amb ZA! l'any 2018 a la Fira Mediterrània. Pep Moliner (fiscorn), Jordi Casas (tible), Xavi Molina (tenora) i Xavi Torrent (flabiol) són quatre dels músics de cobla més reputats i transgressors de Catalunya, amb experiència en formacions com la Cobla Sant Jordi. La MegaCobla aporta coneixement i experimentació a parts iguals.
- Tarta Relena, jove duo de trans-folk a capella que els darrers dos anys han revolucionat l'escena catalana. Helena Ros i Marta Torrella dominen la polifonia i el repertori de folk mediterrani per renovar-lo i situar-lo de nou al segle XXI amb vigència estètica.
- ZA!: el duet compost per Papadupau i Spazzfrica Ehd són referents europeus de l'autoedició, la música experimental i la cultura comunitària. Sota la premissa que l'art vanguàrdia no està renyit amb la creació col·lectiva, els ZA! mesclen, sense demanar permís, música culta, underground i popular.
Aquests col·lectius s'ajunten amb l'afany de retratar la seva pròpia visió de la música mediterrània passada pel filtre de la distorsió (tan actual en termes cognitius, socials i identitaris) i la psicodèlia (tal inevitable en una realitat cada cop més accelerada i saturada).
Una travessia retrofuturista del folk al free explorant les ribes del nostre mar.
La TransMegaCobla fusiona la cultura mediterrània tradicional amb la contemporània per crear un univers fictici però profundament humà i festiu, a la manera d'una novel·la de Kurt Vonnegut o Manuel de Pedrolo. Recuperant la llengua fenícia -a través d'una recerca amb la col·laboració de Maria Josep Estanyol, màxima experta en aquesta llengua morta- i mesclant patrons rítmics i harmònics ancestrals, busquem arrels comunes per fondre-les i refer-les amb motlles contemporanis com el rock, el punk, el free jazz i l'electrònica. Una orquestra atemporal disposada a inventar, amb elements reals, una mediterraneïtat de ciència-ficció en una realitat paral·lela.

Papadupau: guitarra, trompeta, veus, efectes Spazzfrica
Ehd: bateria, clarinet, veus, efectes
Helena Ros (Tarta Relena): veus i efectes
Marta Torrella (Tarta Relena): veus i efectes
Pep Moliner: fiscorn
Xavi Molina: tenora
Jordi Casas: tible
Xavi Torrent: flabiol

@zamegaflow

Dimarts 22/11/22 20:00 i 22:00

Ideal (Barcelona)

Potencialitats de la Cultura Digital Oberta

“Fomentar les relacions en xarxa, horitzontals i descentralitzades per diversificar els recursos i dependre menys de les grans plataformes.”

-ZA!