EINESS

Cicle de cultura digital i ESS (Economia Social i Solidària)

Programació Escèniques
Responsive image

Foreign Body

Foreign Body (Cos estrany), és una col·laboració audiovisual en directe entre l'artista visual Valentina Alvarado Matos i la música Dania. El projecte es basa en el concepte de cos estrany, un objecte aliè al cos humà que ha de ser eliminat perquè no provoqui greus seqüeles o s'incorpori de manera inadaptada. En aquesta obra, Dania examina la identitat a través de la lent de la migració forçada induïda pel conflicte, explorant la seva pròpia experiència com a migrant i la persistent sensació de ser un objecte estrany dins de la patològica política del cos. Foreign Body es va presentar per primera vegada en el marc del cice Rarefació a Hangar (Barcelona).

Valentina Alvarado Matos és una artista d'origen veneçolà amb base en Barcelona la pràctica de la qual encapsula film, paper i ceràmica. Alvarado pensa la imatge i la seva materialitat travessada per una mirada que gira entorn de la identitat en la diàspora, el paisatge i el gest. Les seves peces s'han exhibit a Anthology Film Arxivis, Museum of Moving Image, Microscope Gallery, Los Angeles Film Fòrum - 2220 Arts, Conde Duque Madrid, Salzburger Kunstverein, Fabra i Coats, Arts Santa Mònica, Viennale, International Film Festival Rotterdam, Oberhausen, Festival Punt de vista, XCentric, SFCinemateque, Loop Festival, Matadero Madrid, Filmoteca de Catalunya, entre altres. Els seus films són part del catàleg de la distribuïdora Light Cone.
Actualment és artista resident a Hangar (Barcelona).

www.valentinalvaradomatos.com


Dania Shihab és una productora de música nascuda a Bagdad, amb base sis mesos a l'any a Austràlia, on exerceix com a metge, i Barcelona. La seva trajectòria es mou entre cultures i continents amb una visió creativa heterodoxa lligada directament a la seva mobilitat. És fundadora del segell d'electrònica experimental Paralaxe Editions. L’any 2022, Dania va publicar el seu primer treball, Voz, a través de Geographic North, en el qual va redescobrir la seva veu com a instrument principal i recentment amb el segell Inglés Ecstatic. Ha presentat el teu treball a Sonic Acts, Mira Fstival, Arts Santa Mònica, Cafè Oto, entre altres.

daniavoz.bandcamp.com

Dissabte 11/11/23 18.30

La Marfà Girona