EINESS

Cicle de cultura digital i ESS (Economia Social i Solidària)

Programació Formacions
Lina Bautista EinESS

#Blendícete. Una introducció a l'animació 3D i l'edició de vídeo en Blender.

#Blendícete. Una introducció a l'animació 3D i l'edició de vídeo en Blender.

#Blendícete és un programa de formació conformat per una sèrie de workshops que exploren les possibilitats del programari de codi obert Blender, una eina versàtil utilitzada en animació, modelatge 3D, impressió 3D, efectes visuals, edició de vídeo i molt més.
En aquesta ocasió, ens centrarem en el Video Sequence Editor de Blender.
L'objectiu serà descobrir com combinar l'animació 3D amb l'edició de vídeo en un entorn accessible i lliure. Durant la formació, ens familiaritzarem amb la interfície del programa i la seva lògica de navegació, creant una petita animació en 3D mitjançant les eines bàsiques de transformació dins del mode objecte.
Posteriorment, exportarem aquesta animació com una seqüència d'imatges (PNG) i la portarem a l'editor de vídeo, on realitzarem ajustos de color, crearem un bucle, afegirem transicions, sincronitzarem àudio i aplicarem altres efectes bàsics. Finalment, processarem el resultat i obtindrem la seqüència animada en un format de vídeo.
Aquesta sessió està dirigida tant a principiants com a aquells que desitgin ampliar els seus coneixements en Blender i explorar noves funcionalitats del programari.

Divendres 8/11/24 11'00h Online

Participants

Desirée Quevedo Nieto @desiquevedo_ @blendicete

Desirée Quevedo Nieto (1990, Barcelona) és una artista multidisciplinària, docent i investigadora especialitzada en creació digital. La seva obra se situa en la intersecció entre art, tecnologia i ecologies especulatives, explorant formats audiovisuals, virtuals i escultòrics.
Treballa a partir de paisatges postnaturals i narratives interespècie, des de les quals, conjuntament, explora les relacions i interferències que succeeixen amb els esteticismes tecnològics. Un component clau del seu enfocament és l'ús d'eines lliures i la filosofia opensource per generar xarxes col·laboratives d'intercanvi de coneixements.

Potencialitats de la Cultura Digital Oberta

“Sento que la seva potencialitat no només enriqueix la creació, sinó que permet desafiar dinàmiques d'exclusió i construir espais on veus diverses puguin participar i col·laborar. Des de l'enfocament de #Blendícete, s'enforteix un sentit de comunitat i col·lectivitat, dins d'un marc especulatiu, tècnic i narratiu. És un posicionament ferm a favor de l'accés a eines i coneixements que, d'altra banda, continuarien restringits.”

-Desirée Quevedo Nieto