EINESS

Cicle de cultura digital i ESS (Economia Social i Solidària)

Programació Formacions
Ilaria Sartori EinESS

L'art d'escoltar: paisatge sonor.
Enregistraments de camp, edició i creació.

L'art d'escoltar: paisatge sonor. Enregistraments de camp, edició i creació.

Aquesta formació de dos dies tindrà lloc de manera virtual i presencial a La Marfà. Durant la primera part online, s'introduiran el paisatge sonor i l'art sonor així com els conceptes, exemples i eines essencials per abordar-los, i es farà una pràctica d'edició sonora amb softwares lliures propedèutica a l'activitat presencial.

Durant la segona part presencial, es farà una sortida d'enregistrament de camp amb gravadores i micròfons; posteriorment es bolcaran, seleccionaran i utilitzaran els nous materials sonors recollits (juntament amb aquells prèviament editats) per sonificar les imatges del Festival Monar’t creades pel Taller de fotografia del Banc del Temps del Centre Cívic Santa Eugènia.

Aquest taller no necessita coneixements específics, però necessiteu un ordinador per poder editar les mostres sonores.

Dijous 9/11/23 18.00 Online
Dissabte 11/11/23 16.00 La Marfà

Participants

Ilaria Sartori @monsdesons

Docent, divulgadora, investigadora, creadora i activista cultural especialment interessada pels enfocaments transdisciplinaris envers el paisatge i l'art sonor, la música, el silenci i l’acte/art d'escoltar. Doctora en etnomusicologia i professora a l’ESMUC, treballa en el marc d’una varietat d’activitats acadèmiques, artístiques, científiques i pedagògiques. Es dedica en particular als estudis sonors i sensorials, a les cartografies sonores i a la promoció de l'educació a l'escolta a través de projectes participatius com ara Barceloneta Sonora , que dirigeix des d’una dècada.

Potencialitats de la Cultura Digital Oberta

“La cultura digital oberta ens permet accedir als coneixements i materials que necessitem per aprendre, desaprendre, crear, transmetre; ens ajuda a representar-nos i construir comunitats; ens permet escoltar, ser escoltats, descobrir i explorar punts de vista i d’escolta inesperats.”

-Ilaria Sartori