EINESS

Cicle de cultura digital i ESS (Economia Social i Solidària)

Programació Escèniques
Responsive image

Projecte Ingenu "El último panda"

Entrem en un museu on contemplem els propers 1000 anys de la humanitat. A través d’una audioguia, viatgem per un futur distòpic on els ossos panda s'han extingit i els científics aconsegueixen incubar un embrió fora del ventre matern. Per primera vegada, l'espècie humana té el poder de decidir sobre la seva evolució. Quin futur ens espera en una societat immersa en una evolució tecnològica exponencial? Selecció genètica, transhumanisme, intel·ligència artificial, ecofeixisme… Una peça que repensa la relació amb l'espectador i proposa un format entre la instal·lació i el teatre, on el públic –proveït d'uns auriculars– transita lliurement per l'espai escènic i decideix on posar la seva mirada per construir el muntatge final.

Projecte Ingenu entén el teatre com una experiència immersiva i les seves propostes s’allunyen de les narratives convencionals. Per a l'espectacle "El dia que va morir l'últim panda", que s'estrenarà a la propera Fira de Tàrrega 2022, volem repensar la relació públic-artista proposant una escenificació híbrida entre la instalació i el teatre. El públic caminarà lliuremente per l’espai escènic, convertit en un museu, amb l’ajuda d’una audioguia en format d’auriculars inalhàmbrics. L’espai escènic es compondrà d’estructures mòbils que els intèrprets modificaran i desplaçaran per entre el públic. La música electrònica generada en directe i utilitzant els propis elements de l’escenografia com a recursos sonors, transformaran aquesta audioguia en una banda sonora que afegirà noves capes de significat.

En aquesta sessió, d'uns 40 minuts, representarem diversos fragments de la obra, en el moment present de maduració, en dos formats complementaris. El primer, s'oferirà una vista 'realitzada' on anirà focalitzant l'atenció de l'espectador en aquells espais on s'esdevé l'acció principal. El segon, una vista 'multicàmera' on el propi espectador pot visualitzar totes les càmeres simultàniament i pot anar fixant la seva atenció a aquells detalls que més li interessen. En ambdós formats, l'espectador podrà pausar, avançar i retrocedir l'acció per repassar seqüències concretes. L'espai virtual habilitat també serveix com a repositori documental del procés creatiu, per a arxivar i revisitar els diversos moments a posteriori.

@projecteingenu

12-13-14/12/22 20.00 [TV Expandida: Estrena Virtual]

Fira (Tàrrega)

Potencialitats de la Cultura Digital Oberta

“Vam començar a utilitzar el concepte slowtheatre per definir-nos. El moviment Slow pretén abordar el problema de la «falta de temps» a través d’establir connexions amb allò humà; com a col·lectiu, la nostra recerca està orientada a generar vivències que ens retornin a la dimensió humana, que posin èmfasi en les relaciones humanes i el tempo natural d’aquestes. La pretensió és construir un espai de «repòs», on la pressa per resoldre una situació no sigui un criteri vàlid. Així doncs, vam iniciar la producció slow d’espectacles mantenint-nos al marge del tempo estàndard de producció, mentre reformulàvem la manera de resseguir l’entrenament actoral i les activitats comunitàries.“

-Projecte Ingenu